Bäst i test: Bästa powerbanken 2022

Vi har testat olika powerbanks för att ta reda på vilken som är bäst i test.
johan karlsson
Skriven av Johan Karlsson
Uppdaterad april 2022

Att hamna i en situation där mobilen eller en annan elektronisk enhet dör kan vara ett stort problem för vissa. Detta då vi ofta förlitar oss på våra mobiler, datorer och andra elektroniska enheter så pass mycket i vardagen. Vi använder det för att genomföra betalningar, för jobb och ibland även så enkla saker som att se vad klockan är. För att undvika situationer där någon av dina enheter laddas ur är en powerbank den perfekta accessoaren! Vi har testat 5 olika powerbanks för att hjälpa dig hitta rätt powerbank för dina behov. Du kan läsa mer om testet och jämföra nedan. Du kan här även läsa mer om varför vi valde just Linocell Powerbank till bäst i test.

Testvinnare - Bästa powerbanken

  1. Bäst i test: Linocell 65 W PD 20 000 mAh
  2. Bästa minimalistiska: Voyage Mandarin
  3. Bästa billiga powerbanken: Powerbank 20000 mAh
  4. Bästa premium powerbanken: Xtorm Titan 130 W 27200 mAh
  5. Bästa tåliga powerbanken: Härkila Heat Power Bank V2
  1. Bäst i test: Linocell 65 W PD 20 000 mAh

    9,7/10
    Prisvärd powerbank som garanterar hög kapacitet för dina laddningar.
    Linocell Powerbank 65 W PD 20 000 mAh
    Bäst i test
    Kapacitet
    20000 mAh
    Vikt
    460 g
    Storlek (LxB)
    15 x 8 cm
    Till Butik
    799 kr
    Fördelar
    • Liten och smidig
    • Innehåller både USB-C och USB-A kabel vid köpet
    Nackdelar
    • Något dyr

    Bland de olika powerbanks vi testat har vi en övervägande favorit som vi har kunnat rösta fram till bäst i test. Vår favorit blev Linocell Powerbank har en kapacitet på 20 000 mAh och ger dig därmed effektiv och smidig uppladdning av såväl smartphones som datorer. Med denna kraftiga enhet kan du med vissa enheter få en full laddning på så lite som 1.5h. Vi har röstat fram denna Powerbank till bäst i test då den inte kompromissar varken storlek eller kapacitet. I en liten och smidig enhet får du fortfarande tillräckligt mycket kapacitet till att ladda både smartphones, laptops och mycket mer. Du får här alltså en powerbank med kraftig kapacitet utan att du behöver kompromissa storlek eller pris.

    Läs mer
  2. Bästa minimalistiska: Voyage Mandarin

    9,5/10
    Liten och smidig powerbank som ändå lyckas leverera goda laddningsresultat.
    Voyage Mandarin
    Kapacitet
    10000 mAh
    Vikt
    233 g
    Storlek (LxB)
    13.5 x 7 cm
    Till Butik
    399 kr
    Fördelar
    • Smidigt utförande som gör den lätt att ha i fickan etc.
    • Många utgångar
    • Finns i 2 färger
    Nackdelar
    • Samma pris som powerbanks med dubbel kapacitet

    En robust nödladdare med bra kapacitet och hög säkerhet. Dess 10000 mAh-batteri gör att den går att använda för att ladda de mest krävande enheter. Vad som däremot får den att sticka ut ur mängden är att den har hela tre uttag. Två av uttagen är sedvanliga USB på 2.4 ampere, medan ett uttag är USB-C på 3 ampere. Därför är denna laddare även framtidssäkrad.

    Med överladdningsskydd behöver du inte oroa dig för att den ska ställa till med otrevliga överraskningar. Trots det låga priset är det här en laddare som presterar långt över förväntningarna.

    Läs mer
  3. Bästa billiga powerbanken: Powerbank 20000 mAh

    9,5/10
    Högpresterande powerbank för dig som kräver lite mer och vill kunna ladda flera enheter samtidigt.
    Powerbank 20000 mAh
    Kapacitet
    20000 mAh
    Vikt
    450 g
    Storlek (LxB)
    16 x 10 cm
    Till Butik
    249 kr
    Fördelar
    • Hög kapacitet
    • Du kan ladda din smartphone snabbt
    • Du kan ladda flera enheter samtidigt
    Nackdelar
    • Högt pris
    • En större storlek som gör den mindre smidig att bära med sig

    Det är inte ett fullständigt test utan att testa ett av de dyrare alternativen för att se ifall priset gör . För detta har vi testat Xtorm Titan 130 W Powerbank. Detta är en kraftfull powerbank på 27 200 mAh som tillåter dig att snabbt ladda dina enheter. Med kapacitet för att ladda både smartphones och datorer kan du här ladda upp till 4 enheter samtidigt. Vi är absolut imponerade av denna powerbank och ifall du har ett behov av att kunna ladda flera enheter samtidigt kan detta vara en powerbank för dig. Vi gillar också att denna powerbank automatiskt stänger av laddningen då din smartphone eller dator är fulladdad för att spara på laddningstid. Det höga priset kan dock inte förnekas. Så om du inte har ett behov av otroligt hög prestanda kan vi absolut rekommendera att du håller dig till de billigare alternativen i listan.

    Läs mer
  4. Bästa premium powerbanken: Xtorm Titan 130 W 27200 mAh

    9,3/10
    En rejäl laddbank som kan ladda både mobiler och laptops.
    Xtorm Titan 130 W Powerbank 27200 mAh
    Kapacitet
    27200 mAh
    Vikt
    558 g
    Storlek (LxB)
    18 x 9 cm
    Till Butik
    1799 kr
    Fördelar
    • Hög kapacitet
    • Du kan ladda din smartphone snabbt
    • Du kan ladda flera enheter samtidigt
    Nackdelar
    • Högt pris
    • Mindre smidig att bära med sig

    Det är inte ett fullständigt test utan att testa ett av de dyrare alternativen för att se ifall priset gör någon skillnad på prestandan. För detta har vi testat Xtorm Titan 130 W Powerbank. Detta är en kraftfull powerbank på 27 200 mAh som tillåter dig att snabbt ladda dina enheter. Med kapacitet för att ladda både smartphones och datorer kan du här ladda upp till 4 enheter samtidigt. Vi är absolut imponerade av denna powerbank och ifall du har ett behov av att kunna ladda flera enheter samtidigt kan detta vara en powerbank för dig. Vi gillar också att denna powerbank automatiskt stänger av laddningen då din smartphone eller dator är fulladdad för att spara på laddningstid. Det höga priset kan dock inte förnekas. Så om du inte har ett behov av otroligt hög prestanda kan vi absolut rekommendera att du håller dig till de billigare alternativen i listan.

    Högpresterande powerbank för dig som kräver lite mer och vill kunna ladda flera enheter samtidigt.

    Läs mer
  5. Bästa tåliga powerbanken: Härkila Heat Power Bank V2

    9,1/10
    Prisvärd powerbank för dig som vill ladda i naturen.
    Härkila Heat Power Bank V2
    Kapacitet
    10000 mAh
    Vikt
    590 g
    Storlek (LxB)
    14 x 8 cm
    Till Butik
    565 kr
    Fördelar
    • Tålig och smidig
    • Prisvärd
    Nackdelar
    • Sämre kapacitet med endast 6h laddningstid

    För att jämföra testade vi flera powerbanks som inte skulle spräcka budgeten och ett annat val vi gillar är Härikla Heat Powerbank V2. Vi har här en tålig smidig enhet där du kan värma upp Häriklas egna Heat-produkter men även ladda din egna smartphone eller laptop. Du får här upp till 6 timmars uppladdningstid och enheten kan användas i både extrem kyla och hetta. Det vi gillar mest med denna enhet är att den passar perfekt för dig som kan behöva en powerbank i mer extrema klimat. Du kan här ge dig ut på äventyr samtidigt som du snabbt och smidigt kan ladda din smartphone vid behov. Trots dess kompakta och hållbara design kan vi inte förneka den betydligt mycket kortare laddningstiden.

    Läs mer
Avgörande faktorer när du ska hitta bästa powerbanken

Powerbank köpguide

Fördelen med en powerbank är att du kan ladda den i förväg i bekvämligheten av ditt egna hem. Därefter kan du enkelt packa med din powerbank i väskan för att använda när nöden slår in. Men vad behöver man då tänka på när man ska köpa en powerbank? Det finns mycket olika saker att ha i åtanke. För att ge en överblick kan nedan punkter vara en bra grund att ha i åtanke.

  • Batteritid

    Har den tillräckligt bra batteritid för att kunna täcka dina behov under en dag eller vecka? Kanske behöver du en powerbank som har tillräckligt bra batteritid för att kunna ladda din smartphone mer än en gång under dagen eller veckan. Eller kanske behöver du en powerbank som ska kunna klara högre kapacitet än endast en smartphone? Du vill inte behöva ladda din powerbank för ofta. Därför är det viktigt att du har i åtanke vad för typ av kapacitet du behöver.
  • Kompatibilitet

    Behöver du en powerbank som ska klara av att stödja flera olika enheter? Det är viktigt att tänka på vad du kommer använda din powerbank till. Behöver du endast ladda din smartphone, eller har du även en dator, iPad eller liknande som du vill kunna ladda med din powerbank? Vilka enheter kommer använda din powerbank till gör att kapaciteten och priset kan skilja sig kraftigt. Om du exempelvis endast behöver den till din smartphone kommer det krävas mindre kapacitet än om du vill kunna ladda även en laptop.
  • Storlek

    Är powerbanken tillräcklig liten och smidig för att du ska kunna ta med den dit du vill? Ibland kanske du kan behöva en powerbank i situationer där du inte planerar att ta med dig mycket packning eller en stor väska. Eller så kanske du behöver en powerbank med högre kapacitet, och vet sedan innan att du alltid kommer ha utrymme för en större enhet. Oavsett är det viktigt att du har storleken i åtanke. En powerbank kommer inte tjäna sitt syfte om du inte har utrymme till att faktiskt ta med den till de ställen där den kan behövas.
Så valde vi ut de bästa powerbanksen

Så gjorde vi testet

Det finns idag mängder av powerbanks i olika storlekar, färger, utföranden och med olika syften. En stor powerbank med hög kapacitet behöver inte vara bättre eller sämre än en liten med mindre kapacitet. De har bara olika användningsområden. Så för att du lättare ska kunna hitta den bästa powerbanken för dina behov har vi här istället valt att utse bästa alternativet i flera olika kategorier.

Innan testningen kunde påbörjas var vi såklart tvungna att välja ut vilka produkter som skulle ingå i testet. Vi kom fram till att det var rimligt att testa ett 30-tal powerbanks och det var produkter som utmärkt sig lite extra när det kommer till storlek, kapacitet, pris, funktioner, popularitet och omdömen från tidigare kunder. De har sedan testats grundligt och därefter betygsatts på följande punkter:

  • Kapacitet - Hur många mAh har powerbanken? Hur länge räcker laddningen? Hur många gånger kan man till exempel ladda sin mobiltelefon?
  • Kompatibilitet - Vilka typer av enheter kan powerbanken ladda? Behöver man adaptrar för att ladda vissa enheter?
  • Kablar - Vilka kablar får du med när du köper din powerbank? Räcker de för att täcka ditt behov?
  • Storlek - Är enheten smidig och enkel att ta med sig? Är den onödigt stor för batteriet den erbjuder?
  • Snabbladdning - Finns det en quick charge funktion? Hur många ampere är snabbladdningen på?
  • Display - Visar din enhet hur mycket laddningsbar tid som finns kvar?
  • Hållbarhet - Har powerbanken tappat förmåga efter många i- och urladdningar? Går den sönder vid ett tapp från en meters höjd? Är den vattentålig?

Betygen har sedan sammanställs och testvinnaren inom varje kategori blir helt enkelt produkten med det högsta helhetsbetyget.

Registrera dig för att ta del av exklusiva rabatter och erbjudanden
Var först med att få de senaste erbjudandena på kosttillskott och träningsutrustning.

Vanliga frågor om bästa powerbanken

Frågor och svar om powerbanks

Vilken powerbank är bäst?

Linocell 65 W PD 20 000 mAh ger på det stora hela mest valuta för pengarna. Den ger tillräckligt med ström för att driva krävande enheter och hanterar därför utan problem även den ofta något mer strömkrävande USB-C-standarden. Ett bra val för alla som vill ha en pålitlig portabel strömkälla.

Passar alla powerbanks samtliga enheter?

Även om USB-kontakter till det yttre sett verkar helt standardiserade så skiljer sig saker och ting åt. Särskilt i och med införandet av USB-C. Numera skiljer sig enheter åt väldigt stort när det kommer till hur många milliampere de behöver för pålitlig drift. Har man moderna enheter bör man därför välja en kraftfull powerbank.

Är powerbanks säkra?

Samtida powerbanks har ett stort antal inbyggda säkerhetsåtgärder. Allt ifrån överhettningsskydd till åtgärder som minimerar risken för djupurladdning om man inte använt powerbanken på länge. Därför är det definitivt att anses som säkra.

Hur maximerar man livslängden på sin powerbank?

Om du inte använder din powerbank regelbundet så bör du se till att den är laddad till ungefär hälften innan du lägger bort den för långtidsförvaring. Detta minimerar risken för djup urladdning och ser till att batteriet inte tar skada. Använder du den däremot regelbundet bör du komma ihåg att se till så att den laddas upp till fullo ibland.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
56 röster, Genomsnitt: 4.9 / 5