Michael, 43: ”Massagepistolen var årets absolut bästa investering”

Hans arbete inom försvaret har gjort att Michael Brosved, 43, tidigare utmanat sin kropp till max. Han har härjat i skog och skärgård och tjänstgjort utomlands – något som han började känna av först när han passerat fyrtio. – Min massagepistol räddar mig från stelheten som artroser, kotpålagring och förkalkningar ger mig. Att köpa massagepistolen var min absolut bästa investering 2019, säger han.
På fritiden hittar du honom ofta i stallet tillsammans med sin sambo, barn och häst – men till vardags är Michael Brosved, 43, officer och extraknäckte tidigare som ordningsvakt i många år.

– Jag har gjort mycket dumheter med min kropp genom åren; att snabbt tempoväxla ouppvärmd, gå långt, bära tungt och ha en kontinuerlig belastning från utrustning, som inte bara vi utan flera olika yrkesgrupper har, har slitit på mig. Det är lätt att tänka att äsch, det löser sig, men det gör det inte på samma sätt när man passerat fyrtio och nu har jag vissa rygg- och nackbesvär.


Skillnad efter 5–10 minuter

Det var i stallet som Michael för första gången såg en massagepistol. Fysioterapeuten kom med jämna mellanrum ut till hästen och mjuknade upp djurets kropp med hjälp av en större apparat för djupvågsmassage. Eftersom den gav resultat började Michael och hans sambo prata om att det borde finnas en liknande produkt för människor – något de förstod redan fanns när de besökte Stockholms största hästsportmässa förra året.

– Massagepistol.se hade en monter där och vi pratade lite mer om hur massagepistolen fungerar. Jag fick testa själv – och på bara fem-tio minuter märkte jag hur musklerna svarade. Jag tänkte direkt ”ta mina pengar!” – och på den vägen är det.

Michael och hans sambo köpte massagepistolen Alpha, testvinnaren som effektivt lossar triggerpunkter, har fem hastighetsinställningar och fyra utbytbara munstycken. Han beskriver köpet som årets mest välinvesterade pengar.

Tyst och lagom tung

I dag använder hela familjen massagepistolen och Michael berättar att den är enkel att använda även på sig själv.

– Den är utformad så att man exempelvis kan hålla den i vänsterhanden och massera höger skuldra. Dessutom är den tyst, så att man kan använda den under tiden man tittar på tv eller sitter och pratar – men jag gillar främst att den är så enkel att använda att till och med min dotter kan massera mig med den. Själva massagepistolen är så pass tung så att den ger effekt utan att man behöver trycka särskilt hårt, men den är tillräckligt lätt för en sjuåring att kunna hantera.

Ofta tar sambon med sig massagepistolen till stallet för att använda på sin häst, och under perioderna Michael inte använder den själv märker han snabbt stor skillnad.

– När jag använder den regelbundet sover jag bättre, tränar bättre dagen efter och har en helt annan känsla i kroppen. Man kan använda den för att öka förutsättningarna inför ett träningspass eller återhämta sig snabbare efteråt.

”Alla har nytta av en massagepistol” Oavsett om du har en lika aktiv livsstil som Michael eller inte, rekommenderar han en massagepistol. – Alla människor har eller kommer att få problem med sin kropp på ett eller annat sätt. Tränar du mycket sliter det på kroppen, om du sitter still på ett kontor sliter det också, men på ett annat sätt. Jag tror att alla yrkesgrupper hade haft nytta av en massagepistol – det märker jag inte minst när jag rekommenderar den till mina vänner. De som köper en ringer efteråt och säger ”varför har jag inte testat detta tidigare?”. Jag kan absolut rekommendera att ge bort den till någon i present – hade jag fått bestämma hade det absolut blivit årets julklapp 2020.


"Mycket nöjd med min massagepistol. Använder den som komplettering dels i vanlig klassisk massage men även under lymfmassage."

- Silvana, Massör

Trustpilot_ratings_5star-RGB.png

"Min man som har en whiplashskada använder den varje dag. Även jag och döttrarna efter gym och jobb.  Årets bästa köp helt klart!"

- Emma, Förälder

Trustpilot_ratings_5star-RGB.png
RECENSIONER

Våra kunder säger det bäst.

Transparens och ärlighet är nyckeln för framgång i alla relationer. Därför samarbetar vi med Trustpilot som är en oberoende aktör för recensioner.

BLOG

ALLT OM MASSAGEPISTOLER

Massagepistol.se är massagepistolernas Mecka. Vi är störst i Sverige på massagepistoler och garanterar dig nöjd-kund-garanti på alla våra produkter. Här på vår blogg kan du läsa mer om våra produkter samt hur och när du bäst använder massagepistolen för att väcka liv i din kropp. Ladda upp med en kopp kaffe eller te och njut av kvalitativ läsning. Klicka här för att komma till shopen.