BLOG

ALLT OM MASSAGEPISTOLER

Crossfit-atleten Niklas Engdahl om varför han använder massagepistolen

Uppdaterad: feb 4

Om träning tar upp en stor del av ens liv så är det viktigt med återhämtning. Idag tränar och tävlar Niklas Engdahl både inom crossfit, löpning och dans samt utövar andra fysiska aktiviteter för att komplettera träningen. Niklas berättar att alla återhämtar sig olika snabbt och att det finn

s flera faktorer vi kan påverka för att förbättra återhämtningen. Några av de största faktorerna enligt Niklas är kost och sömn. Men en annan viktig faktor är cirkulationen i kroppens mjuka vävnader. Det är just där som Niklas tycker massagepistolen är ett perfekt behandlingsredskap. Av egen erfarenhet så märker Niklas att massagepistolen förbättrar återhämtningen i kroppen. Tidigare kunde Niklas ha träningsvärk i flera dagar efter hårda träningspass men när han använde massagepistolen på de utsatta områdena så upplevde Niklas att det gick dubbelt så snabbt att återhämta sig. Självklart är det som sagt många faktorer som spelar in men man märker en markant skillnad.


Niklas berättar vidare att även efter korta behandlingar på några minuter så märks det att musklerna blir avslappnade och att behandlingen från massagepistolen når ner till djupet i muskulaturen. Möjligheterna att prestera ökar såklart eftersom både tiden för återhämtning förbättras samt att rörligheten ökar, när områden med sämre rörlighet behandlas. Niklas berättar även att han tidigare haft problem med knutar och låsningar i en muskel under höger skulderblad, något som förbättrats och delvis försvunnit helt med hjälp av massagepistolen. Massagepistolen är ett bra redskap som är väl värd att investera sina pengar i, framförallt om man tränar hårt och regelbundet. Det som "kommer på köpet" är såklart att massagen är väldigt skön.

Handla & Läs mer

Mer

Support

Massagepistol.se skriver Historia

Den 19 Juni 2019 lanserade The Nordic Company Sweden AB agenturen Massagepistol.se. Med målet att hjälpa så många som möjligt till rörligare kroppar som ger roligare och rörligare liv. Massagepistol.se drivs idag av 3 eldsjälar från The Nordic Company Sweden AB som brinner för teknisk design, kundservice och innovativ teknik.​

Framgångskampanjen - Först i Sverige med Massagepistolen 

Massagepistol.se hade tidigt ett behov av en slagkraftig kampanj för att anses vara den första domino-brickan i det händelseförlopp som skulle förändra hur en hel bransch såg på rehabilitering och återhämtning. Inget litet mål, produkten var för både elitidrottare och privatpersoner. "Säg hej till din nya bästa kompis” blev namnet på kampanjen som gjorde just det. Massagepistol.se blev en omedelbar framgång tillsammans med kampanjen och hade efter 3 månader sålt över 1000 enheter. Idag besöker ca 15k Svenskar google för att söka på just “Massagepistol” varje månad. Fantastiskt roligt tycker vi som får möjligheten att hjälpa så många av er till rörligare kroppar och röligare liv.

Vår Vision

Vi som driver massagepistol är unga entrepenörer som dagligen jobbar för en värld där fler människor njuter av överflöd av hälsa och välstånd. Vi ser idag allt för många människor som lever stressade liv med lite tid avsatt för avkoppling, vila och återhämtning. Brist på detta är bevisligen en säker väg till en kropp med krämpor och begränsad rörlighet. För att uppnå en balans i kroppen behövs flera saker. Inom träning: balans, rörlighet, koordination och stabilitet. Svårigheten för många människor idag är att ensidiga rörelsemönster har byggts upp under flera år, de där "problem-områdena" kan kännas omöjliga att bli av med. I vårt arbete ser vi dagligen bevis på att massagepistolen kan skapa omfattande resultat på loppet av några minuter.