Crossfit-atleten Niklas Engdahl om varför han använder massagepistolen

Uppdaterad: 4 feb 2020

Om träning tar upp en stor del av ens liv så är det viktigt med återhämtning. Idag tränar och tävlar Niklas Engdahl både inom crossfit, löpning och dans samt utövar andra fysiska aktiviteter för att komplettera träningen. Niklas berättar att alla återhämtar sig olika snabbt och att det finn

s flera faktorer vi kan påverka för att förbättra återhämtningen. Några av de största faktorerna enligt Niklas är kost och sömn. Men en annan viktig faktor är cirkulationen i kroppens mjuka vävnader. Det är just där som Niklas tycker massagepistolen är ett perfekt behandlingsredskap. Av egen erfarenhet så märker Niklas att massagepistolen förbättrar återhämtningen i kroppen. Tidigare kunde Niklas ha träningsvärk i flera dagar efter hårda träningspass men när han använde massagepistolen på de utsatta områdena så upplevde Niklas att det gick dubbelt så snabbt att återhämta sig. Självklart är det som sagt många faktorer som spelar in men man märker en markant skillnad.


Niklas berättar vidare att även efter korta behandlingar på några minuter så märks det att musklerna blir avslappnade och att behandlingen från massagepistolen når ner till djupet i muskulaturen. Möjligheterna att prestera ökar såklart eftersom både tiden för återhämtning förbättras samt att rörligheten ökar, när områden med sämre rörlighet behandlas. Niklas berättar även att han tidigare haft problem med knutar och låsningar i en muskel under höger skulderblad, något som förbättrats och delvis försvunnit helt med hjälp av massagepistolen. Massagepistolen är ett bra redskap som är väl värd att investera sina pengar i, framförallt om man tränar hårt och regelbundet. Det som "kommer på köpet" är såklart att massagen är väldigt skön.

"Mycket nöjd med min massagepistol. Använder den som komplettering dels i vanlig klassisk massage men även under lymfmassage."

- Silvana, Massör

Trustpilot_ratings_5star-RGB.png

"Min man som har en whiplashskada använder den varje dag. Även jag och döttrarna efter gym och jobb.  Årets bästa köp helt klart!"

- Emma, Förälder

Trustpilot_ratings_5star-RGB.png
RECENSIONER

Våra kunder säger det bäst.

Transparens och ärlighet är nyckeln för framgång i alla relationer. Därför samarbetar vi med Trustpilot som är en oberoende aktör för recensioner.

BLOG

ALLT OM MASSAGEPISTOLER

Massagepistol.se är massagepistolernas Mecka. Vi är störst i Sverige på massagepistoler och garanterar dig nöjd-kund-garanti på alla våra produkter. Här på vår blogg kan du läsa mer om våra produkter samt hur och när du bäst använder massagepistolen för att väcka liv i din kropp. Ladda upp med en kopp kaffe eller te och njut av kvalitativ läsning. Klicka här för att komma till shopen.