Den ultimata guiden: Massagepistoler | Tips & råd

Hur urskiljer men en bra massagepistol från en dålig? Eftersom det flesta massagepistoler ser likadana ut så är det en utmaning för den som inte vet vad den ska leta efter. Marknaden har massvis med bra produkter och massvis av billigare alternativ som för oväsen, inte har sjyssta batterier eller helt enkelt utgör en fara vid användning.


En bra massagepistol ska fungera som en klocka från att du får hem den och även långt in i framtiden. Våra egna model Alpha har ett batteri med en livslängd på 2500-3000 arbetstimmar. Det motsvarar 30 000 användningar om varje användning är 10 minuter.


Motor och Ljudnivå


En bra massagepistol: har en kraftfull motor som inte saktar ner när du lägger press på maskinen under behandling och förändrar då heller inte sin ljudnivå. Som tumregel vill du att motorn är minst 50mm i bredd för att få vridmoment nog att utföra massagen ordentligt samt håller en buller nivå under 55 decibel.


En dålig massagepistol: har ofta en mindre motor under 50mm och en ljudnivå som är högre än 60 decibel eller kanske inte ens skriver ut ljudnivån. Av min erfarenhet av alla massagepistoler jag känt på så ska man lita på sin magkänsla när det gäller sitt köp. Den sämre motorn hörs mer, och saktar ner när man sätter press på den.Batteri & Livslängd


En bra massagepistol: har i regel 4-6h timmar batteri per laddning vilket ger 36 användningar/laddning. Batteriet bör ha ett års garanti eller mer. En tumregel är att leta efter 2600 mah eller 3200 mah reell kapacitet.


En dålig massagepistol: har ett billigare batteri med 1-2h timme batteritid. Tänk själv att du är mitt i en behandling och helt plötsligt behöver ladda upp din massagepistol på nytt. Nej det är det ingen som blir glad av. Se till att den reella kapaciteten inte visar 2400mah eller mer. Leverantören bör kunna garantera kvalitén i produkten.


Material

En bra massagepistol: känns gedigen när du tar i den. Materialet är vattentätt och rubbas inte av ett fast handtag eller att du sliter i produkten.


En dålig massagepistol: Byggs med plastskruvar och bottenplattor i plast vilket ger dig känslan av att produkten kan gå sönder om den inte hanteras mjukt och försiktigt. Billiga produkter är i regel lätta och har då material av låg kvalitet.


Huvudkontakten.


En bra massagepistol: är alltid zinklegerings- material, så den inte blir överhettad av användning eller laddning.


En dålig massagepistol: är i regel alltid gjord av billig plast. Så efter en längre tids användning blir massagepistolen överhettad vilket skapar risk för brännskador eller eldsvåda.