BLOG

ALLT OM MASSAGEPISTOLER

Den ultimata guiden: Massagepistoler | Tips & råd

Hur urskiljer men en bra massagepistol från en dålig? Eftersom det flesta massagepistoler ser likadana ut så är det en utmaning för den som inte vet vad den ska leta efter. Marknaden har massvis med bra produkter och massvis av billigare alternativ som för oväsen, inte har sjyssta batterier eller helt enkelt utgör en fara vid användning.


En bra massagepistol ska fungera som en klocka från att du får hem den och även långt in i framtiden. Våra egna model Alpha har ett batteri med en livslängd på 2500-3000 arbetstimmar. Det motsvarar 30 000 användningar om varje användning är 10 minuter.


Motor och Ljudnivå


En bra massagepistol: har en kraftfull motor som inte saktar ner när du lägger press på maskinen under behandling och förändrar då heller inte sin ljudnivå. Som tumregel vill du att motorn är minst 50mm i bredd för att få vridmoment nog att utföra massagen ordentligt samt håller en buller nivå under 55 decibel.


En dålig massagepistol: har ofta en mindre motor under 50mm och en ljudnivå som är högre än 60 decibel eller kanske inte ens skriver ut ljudnivån. Av min erfarenhet av alla massagepistoler jag känt på så ska man lita på sin magkänsla när det gäller sitt köp. Den sämre motorn hörs mer, och saktar ner när man sätter press på den.Batteri & Livslängd


En bra massagepistol: har i regel 4-6h timmar batteri per laddning vilket ger 36 användningar/laddning. Batteriet bör ha ett års garanti eller mer. En tumregel är att leta efter 2600 mah eller 3200 mah reell kapacitet.


En dålig massagepistol: har ett billigare batteri med 1-2h timme batteritid. Tänk själv att du är mitt i en behandling och helt plötsligt behöver ladda upp din massagepistol på nytt. Nej det är det ingen som blir glad av. Se till att den reella kapaciteten inte visar 2400mah eller mer. Leverantören bör kunna garantera kvalitén i produkten.


Material

En bra massagepistol: känns gedigen när du tar i den. Materialet är vattentätt och rubbas inte av ett fast handtag eller att du sliter i produkten.


En dålig massagepistol: Byggs med plastskruvar och bottenplattor i plast vilket ger dig känslan av att produkten kan gå sönder om den inte hanteras mjukt och försiktigt. Billiga produkter är i regel lätta och har då material av låg kvalitet.


Huvudkontakten.


En bra massagepistol: är alltid zinklegerings- material, så den inte blir överhettad av användning eller laddning.


En dålig massagepistol: är i regel alltid gjord av billig plast. Så efter en längre tids användning blir massagepistolen överhettad vilket skapar risk för brännskador eller eldsvåda.


Handla & Läs mer

Mer

Support

Massagepistol.se skriver Historia

Den 19 Juni 2019 lanserade The Nordic Company Sweden AB agenturen Massagepistol.se. Med målet att hjälpa så många som möjligt till rörligare kroppar som ger roligare och rörligare liv. Massagepistol.se drivs idag av 3 eldsjälar från The Nordic Company Sweden AB som brinner för teknisk design, kundservice och innovativ teknik.​

Framgångskampanjen - Först i Sverige med Massagepistolen 

Massagepistol.se hade tidigt ett behov av en slagkraftig kampanj för att anses vara den första domino-brickan i det händelseförlopp som skulle förändra hur en hel bransch såg på rehabilitering och återhämtning. Inget litet mål, produkten var för både elitidrottare och privatpersoner. "Säg hej till din nya bästa kompis” blev namnet på kampanjen som gjorde just det. Massagepistol.se blev en omedelbar framgång tillsammans med kampanjen och hade efter 3 månader sålt över 1000 enheter. Idag besöker ca 15k Svenskar google för att söka på just “Massagepistol” varje månad. Fantastiskt roligt tycker vi som får möjligheten att hjälpa så många av er till rörligare kroppar och röligare liv.

Vår Vision

Vi som driver massagepistol är unga entrepenörer som dagligen jobbar för en värld där fler människor njuter av överflöd av hälsa och välstånd. Vi ser idag allt för många människor som lever stressade liv med lite tid avsatt för avkoppling, vila och återhämtning. Brist på detta är bevisligen en säker väg till en kropp med krämpor och begränsad rörlighet. För att uppnå en balans i kroppen behövs flera saker. Inom träning: balans, rörlighet, koordination och stabilitet. Svårigheten för många människor idag är att ensidiga rörelsemönster har byggts upp under flera år, de där "problem-områdena" kan kännas omöjliga att bli av med. I vårt arbete ser vi dagligen bevis på att massagepistolen kan skapa omfattande resultat på loppet av några minuter.