• Massagepistol.se

Supersatsande elitsimmaren John om sin Massagepistol

Hallå John Brolin, vem är du?


- Hej, jag är en simmare från Helsingborgs simsällskap. Född och uppväxt i Söderköping strax utanför Norrköping men flyttade 2018 till Helsingborg för att studera och ta ett extra kliv i min simkarriär. Har hållit på med all sorts idrott under min uppväxt (simning, fotboll, basket och innebandy) men det blev simningen som jag fastnade för i slutändan.Hur ser din idrottsresa ut?


- Jag har hållit på med flera idrotter under uppväxten men till slut blev det för mycket att hålla på med samtidigt. Jag då fick plocka bort basket och innebandy rätt så tidigt och några få år efter det vid cirka 15 års ålder rök fotbollen också. Så nu de senaste 3 åren, speciellt de två åren här i Helsingborg, har det varit full fokus på simningen.

Är det några skador/kroppsliga problem du känt av under din tid?


- Jag har inte haft några direkta skador men hade ett tag problem med svaghet i axlar och skulderblads-partiet, vilket ledde till lättare känningar i axlarna på grund av hög belastning på de svaga delarna. I dagsläget har jag fått bland annat en del axelövningar med band som stärker dessa svaga partier.


Du har ju fått känna på kraften av en Massagepistol Delta under de senaste två månaderna. Tycker du att massagepistolen hjälpt dig?


- Jag använder gärna massagepistolen som uppvärmning för att aktivera musklerna inför ett träningspass eller inför ett lopp på tävling. Sitter även gärna ett tag hemma med den efter träningen för att återhämta musklerna efter ett tuffare träningspass. Jag blir överansträngd i bland annat nacken. Jag använder då massagepistolen Delta för att lätta på spänningen i nacken. Den har fungerat superbra under den tiden jag har använt den!


Det är nämligen viktigt att innan ett träningspass släppa på de eventuella spänningar som redan finns där för att kunna prestera på max-nivå. Massagepistolen hjälper att massera bort spänd bindväv och underlätta rörelsemönstret för hela kroppen. Resultaten blir bättre med lite uppvärmning och förebyggande arbete om man låter sig ta tiden till det. Det är det värt!


Likaså är det extremt viktigt att koppla av, återhämta och stretcha. Där har Delta hjälp till att transportera bort slaggprodukter som bildats under träningspasset, motverkat stelhet och på så sätt förbättrat rörligheten i hela kroppen. Vibrationerna har hjälpt till blodflödet att transportera runt nya blodkroppar till musklerna och man känner sig varm i hela kroppen. Det är skönt också.Massagepistol Delta med elitsimmare återhämtning och uppvärmning träningspass. Förebygga skador. Lösa upp bindväv. Öka rörlighet.


Till vem skulle du vilja rekommendera en massagepistol?


- Jag skulle nog rekommendera en massagepistol till nästan vem som helst faktiskt. Man behöver inte träna dagligen för att ha hjälp av en massagepistol. Många som sitter stilla på jobbet eller liknande på dagarna kan lätt sitta och spänna sig och då kan det vara skönt att masserar på bort en del av spänningarna. Testa!


Tack john! Som avslutning måste jag bara få fråga, vilket är ditt bästa simmarminne?


- Två av mina favorit minnen från simningen hittills är från två lagkapper. Den ena är från Ungdoms-SM i Stockholm där vi på 4x100 medley lyckades slå det Svenska Ungdoms rekordet för pojkar 16år. Det andra minnet är med junior-landslaget på Nordiska Mästerskapen på Färöarna där vi på 4x100 frisim lyckades simma till oss ett guld. Det blir en extra känsla i lagkapper när man får dela glädjen med de andra i laget och det blir lite mer som en lagsport (även om  simning har väldigt bra sammanhållning överlag) och man tävlar inte bara för sig själv utan även för de andra tre i laget. Simmade även final på 400 medley på Färöarna vilket även det var en väldigt häftig upplevelse.


Läs mer om Massagepistoler här, samt mer information om Massagepistol Delta på denna länk.