10 sätt som massagepistolen hjälper dig.

Vi vet, helt plötsligt såg du massagepistoler överallt. Är de verkligen så bra som det sägs och varför vill man ha en? Svaret är självklart ja. Beviset på det är massagepistolernas extrema popularitet och att användarna känner av snabba och riktiga resultat bara efter några minuter användning. Här är 10 sätt som massagepistolen kommer hjälpa dig.


1) Omedelbar smärtlindring när du behöver det.

Jag tror inte jag är ensam om att ha suttit vid skrivbordet hela dagen när jag känner en smärta mellan skulderbladen, en trött ländrygg och känner mig öm och spänd i nacken. Massagepistolen hjälper dig att lösa problemet på några minuter. Massagen är både avslappnande och behaglig samtidigt som den på nolltid får spända trötta muskler att kännas som nya igen.


2) Utmärkt inför träning

Är du som mig så kan uppvärmningen ibland vara den jobbigaste delen av passet. För att bli varm och mjuk i kroppen, vilket är optimalt i träning så kan du nu med massagepistolens hjälp värma upp musklerna för att prestera på topp. Atleter världen över säger att massagepistolen är en "game-changer" för träningsresultaten, och vi är många som håller med.


3) Som magi efter träning

Massagepistolen är en fröjd efter ett tufft träningspass. De intensiva vibrationerna hjälper muskeln att slappna av efter träning så mer blod kan strömma till muskeln och föra bort slaggprodukter och hämta näringsämnen. Den påskyndade återhämtningen är speciellt påtaglig för individer som redan tränar på en högre nivå.4) Du får en rörligare kropp

Muskler som fått massage och har en god blodgenomströmning är inte bara optimerad för träning, utan även för vardagen. Massera till exempel baksida lår och vaderna för att lättare nå ner till marken med raka ben. Och behandla korsryggen och bröstryggen för att få en bättre rotationsförmåga. Det hela är enkelt, för en avslappnad muskel rör sig så mycket bättre än en som är stel och spänd. 5) Förbättrar hälsan i kroppens mjuka vävnader Behandlingen du får av en massagepistol ser inte mycket ut för världen. Men för cellerna och musklerna på en mikronivå så utsätts de för en mycket hög frekvens av vibrationer som kommer i stötvågor. Behandlingen stimulerar muskeln och dess omgivande muskel-fascia att slappna av för att "gunga" med stötvågen. I naturen innebär statiskt att stress tar sönder objektet. Kroppen vet detta och ger snabbt ifrån sig ämnen som slappnar av området du behandlar för att muskeln ska släppa på spänning.


6) Tillgänglig på egna villkor

Det fantastiska med massagepistolen är att den finns tillgänglig för dig helt på egna villkor. Alla behöver en massage då och då för att lätta upp på knutar och andra begränsningar i kroppens mjuka vävnader. Är det inte fantastiskt att du nu kan ha en massagepistol hemma hos dig för att lösa problemet. Plocka fram när du vill och frigör din kropp på alla de spänningarna som du annars behövda lösa hos en massör eller naprapat - om du nu inte har en jättesnäll partner som alltid ställer upp och masserar bort dina knutar?


7) Tyst användning och omedelbar effekt

Unikt med massagepistolen jämfört med stötvåg som används inom sjukvården eller andra massageprodukter på marknaden är att massagepistolen ger dig en omedelbar effekt. Kraften som går in i kroppen rullar inte bara över muskelbuken. Den penetrerar vibrationer och stötvåg in i kroppens bindväv som sätts i rörelse vilket stimulerar den att släppa på spänning, ökar blodflöde och ger dig ett fantastiskt resultat. Och helt under tystnad. Elegant va?


8) Olika munstycken för olika ändamål

Är massagepistolen bara för ryggen eller stora muskelgrupper. Nej, den är för kroppens alla mjuka vävnader. Vid användning bör du endast undvika skelettdelar, hals och mage. Sen kan du köra med massagepistolen över hela kroppen. Från fotsulorna till nacken. Detta tack vare de olika munstyckena som medföljer och att du kan byta hastighet på maskinen. Då finns alltid en alternativ för att komma åt på helt rätt sätt.


9) Tar på djupet!

Massagepistolen ser som nämnt inte ut att vara så kraftfull, men gång på gång förvånas användare av den kraft som finns i massagepistolerna. Stötvågorna vandrar genom kroppen och lossar upp musklerna som sitter långt ner på djupet utan att behöva använda en obehaglig kraft som i vissa fall är nödvändigt i klassisk massage. Nu tänker vi framför allt på muskler som Pectoralis Minor eller Piriformis som ofta kan göra våldsamt ont att få behandlade på traditionellt vis.


10) Slipp stretcha i evigheter

Är du som mig så undviker du helst att stretcha. Men du såväl som jag vet att det är bra för kroppen om vi gör det. Men det känns som att man behöver lägga in hårt arbete för att få synbara resultat. Och det behöver man. Med massagepistolen så kommer det garanterat att gå mycket snabbare. Den omedelbara avslappningen resulterar i rörlighet på minuter.


11) Bonustips: Bättre hållning

Ensidiga rörelsemönster skapade av rörelsebegränsningar är lätta att lösa med en massagepistol. Vanliga problemområden för hållningen är vader, framsida/baksida lår, ländrygg, bakom skulderbladen och bröstmuskler. Dessa muskler är stora och starka och om de är spända så påverkar de kroppens geometri. Håll utkik för vi på massagepistol släpper snart en serie för hur du skapar bättre hållning med en massagepistol.


"Mycket nöjd med min massagepistol. Använder den som komplettering dels i vanlig klassisk massage men även under lymfmassage."

- Silvana, Massör

Trustpilot_ratings_5star-RGB.png

"Min man som har en whiplashskada använder den varje dag. Även jag och döttrarna efter gym och jobb.  Årets bästa köp helt klart!"

- Emma, Förälder

Trustpilot_ratings_5star-RGB.png
RECENSIONER

Våra kunder säger det bäst.

Transparens och ärlighet är nyckeln för framgång i alla relationer. Därför samarbetar vi med Trustpilot som är en oberoende aktör för recensioner.

BLOG

ALLT OM MASSAGEPISTOLER

Massagepistol.se är massagepistolernas Mecka. Vi är störst i Sverige på massagepistoler och garanterar dig nöjd-kund-garanti på alla våra produkter. Här på vår blogg kan du läsa mer om våra produkter samt hur och när du bäst använder massagepistolen för att väcka liv i din kropp. Ladda upp med en kopp kaffe eller te och njut av kvalitativ läsning. Klicka här för att komma till shopen.