Bli återförsäljare

Hos oss hittar du högkvalitativa massagepistoler för både privat och kommersiellt bruk.

 

Är du intresserad av att bli återförsäljare av massagepistoler? Då kan du kontakta oss för mer information.

 

Jag vill bli återförsäljare.

Tack för ditt meddelande. Vi hör av oss så snart som möjligt!

Nyans_mättnad 1.png

Mini.

Liten. Ändå väldigt stor.

massagepistol-delta-flytande.png

Delta.

Din kropp kommer tacka dig.

massagepistol-alpha_transparent_med_logg

Alpha.

Massor med kraft.

Vanliga Frågor & Svar

Vad är en massagepistol?


En massagepistol är ett verktyg för att förbättra hälsan i kroppens mjuka vävnader. Massagepistolen har revolutionerat hur världen idag ser på massage och återhämtning. Verktyget drivs med batterier och har en rörlig arm som åker fram och tillbaka i ett intervall på ett visst antal millimeter beroende på maskin. Längst fram kan användaren byta munstycken för att anpassa behandlingen efter behov.
Vilken masssagepistol ska jag köpa?


Alla människor har olika mängd problem i kroppen, vissa har större muskelbukar än andra och behöver därför mer kraft för att effektivisera massagen. Däremot så har de flesta massagepistoler liknande eller samma effekt på kroppen, då med skillnaderna: slaglängden, kraften i varje stöt och den totala batteritiden som också spelar in hur länge du vill kunna massera kroppen i en omgång.
När du väljer din massagepistol så bör du fundera på ditt behov, hur mycket intensitet behöver du för att skapa en effektiv massage i din kropp? Vilka preferenser har du när det kommer till kvalité - något som påverkar ljudnivån under massagen och hur länge enheten i sig håller.
Hur masserar man med en massagepistol?


Plocka upp din massagepistol och välj ett munstycke efter vad du vill åstadkomma med massagen. För enkelhetens skull brukar vi rekommendera att börja med bollen som är mjuk i kanterna och ger en skonsammare behandling. Alternativt ett av de platta munstyckena som effektivt masserar större muskelytor. Behandlingen påbörjas genom att först bestämma vad du vill massera och därefter sätter du igång maskinen med en enkel knapptryckning på maskinens On/Off-knapp. Vi rekommenderar att massera den valda muskeln i linje med muskelfibrerna och kraft läggs alltid på när vi masserar uppåt/ eller mot hjärtat för att trycka fram blodet i rätt riktning. Detsamma gäller för all form av massage. Hittas en område eller punkt som smärtar mer intensivt, eller om muskeln börjar spänna sig på ett specifikt område så stannar vi upp och cirkulerar punkten/området under 3 intervaller i cirka 10-30 sekunder. Då får muskeln arbeta med att skapa avslappning. Behandlingen ska upplevas som skonsam, då vi i allmänhet vill stimulera muskelbuken till avslappning - inte att den ska spänna sig ytterligare.
Hur hjälper masssagepistolen mig?


Vibrationerna och stötarna från massagepistolen applicerar en behaglig stress mot muskeln som gör att den slappnar av. Massagepistolen förebygger även muskelstyvhet och luckrar upp bindväv genom att öka upp det intramuskulära glidet mellan muskelbukarna. Vibrationerna och stötarna applicerar en behaglig stress mot muskeln som gör att de slappnar av.
Finns det några risker med en massagepistol?


Ja! Allt i livet innebär risk, allt från att dricka för mycket vatten till att andas för mycket syre innebär fara för kroppen. Detsamma med överdriven eller felaktig användning av verktyg vilket massagepistol är. För att åstadkomma en säker behandling bör du läsa igenom användarmanual och våra instruktioner och rekommendationer noga innan du masserar dig själv eller annan individ med en massagepistol. För att undvika några av de större riskerna vid felaktigt användande av massagepistolen så rekommenderar vi följande: 1) Massera inte en sjuk/ känslig/ gravid person eller annan person med nedsatt funktion. Det är personer med nedsatt funktion i organ eller där massage överlag bör ifrågasättas. Är du osäker kring vem som bör få en massage, eller om du kan ta skada av en massagepistol så rekommenderar vi alltid att rådfråga en läkare eller specialist som är insatt i din specifika situation. 2) Massera aldrig en person eller individ som använder pacemaker eller som har annan medicinsk eller elektronisk utrustning inkopplad i kroppen. Det kan innebära fara, och vi rekommenderar att rådfråga en läkare om du är osäker. 3) Massera inte på känsliga områden som mage, ovanför hjärtat på ett sätt som är stressande för kroppen eller är överdrivet i sammanhanget. Över vänster bröstmuskel så rekommenderar vi att inte massera mer än nödvändigt för att minska eventuell stress mot hjärtats rytm och frekvens. 4) Undvik att massera på beniga och seniga ytor. Främst för att minska obehag för individen som tar emot massagen, men i andra hand för att det inte för ett positivt syfte med sig. Massagepistolen är endast för användning på kroppens mjuka vävnader. 5) Använd mjukare munstycket (bollen) första gången du masserar tunnare muskelbukar som nacken. Vibrationerna och stötarna bär med sig en stor kraft, med bollen som är mjuk runt om kan det vara lättare att skapa avslappning under massagen - speciellt om du inte är van med behandlingen.
Hur länge håller batteriet?


Lithium Ion batterier är kända för att hålla lågt slitage och är därför marknadsledande för användning i enheter som kräver lång livslängd, till exempel som i telefoner. Våra massagepistoler Delta, Alpha & Mini håller 4-6 h på en laddning. Det är ett av våra främsta säljargument för att välja just våra massagepistoler. Exakt hur länge massagepistolen kan användas beror självfallet på vilken belastning som enheten utsätts för. Våra enastående batterier från Samsung är testade för 2500 laddningar. Så du känna dig trygg att din massagepistol håller för användning under lång tid framöver.
Hur länge ska jag massera en muskel?


Lite utifrån behov. Har du träningsverk eller en stel muskel rekommenderar vi ca 5-10 minuter om dagen. Efter 10 minuter på samma hastighet har vi också satt in ett autostopp i våra massagepistoler. Effekterna att få igång kroppens blodflöde kommer inte ge ett bättre resultat bara för att du kör en längre tid. Dock kan det vara skönt att få en behandling som vara kanske 30 minuter eller att du har fler muskler som ömmar... det är bara att köra på ;) Kom ihåg att värma upp muskeln på en lägre hastighet för att sedan successivt öka belastningen.

Läs mer om massagepistoler på Massagepistol Academy.