Om massagepistoler

Vad är en massagepistol?


En massagepistol är ett verktyg för att förbättra hälsan i kroppens mjuka vävnader. Massagepistolen har revolutionerat hur världen idag ser på massage och återhämtning. Verktyget drivs med batterier och har en rörlig arm som åker fram och tillbaka i ett intervall på ett visst antal millimeter beroende på maskin. Längst fram kan du byta munstycken för att anpassa behandlingen efter ditt behov. Här visar vi en film på vad en massagepistol är =)
Hur masserar man med en massagepistol?


Plocka upp din massagepistol och välj ett munstycke efter vad du vill åstadkomma med massagen. För enkelhetens skull brukar vi rekommendera att börja med bollen som är mjuk i kanterna och ger en skonsammare behandling. Alternativt ett av de platta munstyckena som effektivt masserar större muskelytor. Behandlingen påbörjas genom att först bestämma vad du vill massera och därefter sätter du igång maskinen med en enkel knapptryckning på maskinens On/Off-knapp.

Vi rekommenderar att massera den valda muskeln i linje med muskelfibrerna och kraft läggs alltid på när vi masserar uppåt/ eller mot hjärtat för att trycka fram blodet i rätt riktning. Detsamma gäller för all form av massage. Hittas en område eller punkt som smärtar mer intensivt, eller om muskeln börjar spänna sig på ett specifikt område så stannar vi upp och cirkulerar punkten/området under 3 intervaller i cirka 10-30 sekunder. Då får muskeln arbeta med att skapa avslappning.

Behandlingen ska upplevas som skonsam, då vi i allmänhet vill stimulera muskelbuken till avslappning - inte att den ska spänna sig ytterligare.
Finns det några risker med en massagepistol?


Ja. Allt i livet innebär risk, allt från att dricka för mycket vatten till att andas för mycket syre innebär fara för kroppen. Detsamma med överdriven eller felaktig användning av verktyget massagepistol. För att åstadkomma en säker behandling bör du läsa igenom användarmanualen och våra instruktioner och rekommendationer noga innan du masserar dig själv eller annan individ med en massagepistol. För att undvika några av de större riskerna vid felaktigt användande av massagepistolen så rekommenderar vi följande: 1) Massera inte en sjuk/ känslig/ gravid person eller annan person med nedsatt funktion. Det är personer med nedsatt funktion i organ eller där massage överlag bör ifrågasättas. Är du osäker kring vem som bör få en massage, eller om du kan ta skada av en massagepistol så rekommenderar vi alltid att rådfråga en läkare eller specialist som är insatt i din specifika situation. 2) Massera aldrig en person eller individ som använder pacemaker eller som har annan medicinsk eller elektronisk utrustning inkopplad i kroppen. Det kan innebära fara, och vi rekommenderar att rådfråga en läkare om du är osäker. 3) Massera inte på känsliga områden som mage, ovanför hjärtat på ett sätt som är stressande för kroppen eller är överdrivet i sammanhanget. Över vänster bröstmuskel så rekommenderar vi att inte massera mer än nödvändigt för att minska eventuell stress mot hjärtats rytm och frekvens. 4) Undvik att massera på beniga och seniga ytor. Främst för att minska obehag för individen som tar emot massagen, men i andra hand för att det inte för ett positivt syfte med sig. Massagepistolen är endast för användning på kroppens mjuka vävnader. 5) Använd mjukare munstycket (bollen) första gången du masserar tunnare muskelbukar som nacken. Vibrationerna och stötarna bär med sig en stor kraft, med bollen som är mjuk runt om kan det vara lättare att skapa avslappning under massagen - speciellt om du inte är van vid behandlingen.
Vilken massagepistol ska jag köpa?


Alla människor har olika förutsättningar. Vissa har större muskeler och mer bindväv än andra och behöver därför mer kraft för att effektivisera massagen. Däremot så har de flesta massagepistoler liknande eller samma effekt på kroppen, då med skillnaderna: slaglängden, kraften i varje stöt, hållbarhet, ljudnivå och den totala batteritiden som också spelar roll för din upplevelse med massagepistolen. När du väljer din massagepistol så bör du fundera på ditt behov, hur mycket intensitet behöver du för att skapa en effektiv massage i din kropp? Vilka preferenser har du när det kommer till kvalité? Detta är något som påverkar ljudnivån under massagen, hur massagpistolen ligger i handen och enhetens livslängd. Vi på Massagepistol.se har bara produkter av kvalité och erbjuder inga produkter till lägre kostnader som går sönder efter ett fåtal användningar. Det är därför vi erbjuder 2 års garanti på alla fabriksfel och 45 dagars prova-på-period och en support som är här för dig.
Hur hjälper massagepistolen mig?


Vibrationerna och stötarna från massagepistolen applicerar en behaglig behandling mot kroppens muskler som gör att de slappnar av. Massagepistolen förebygger även muskelstyvhet och frigör stel bindväv - så att du kan röra dig fritt igen. Massagepistolen är som att ha en alldeles egen privat massör hemma. Du kan själv använda massagepistolen på dig själv eller dina nära och kära. Tänk bara på när sambon ber om lite massage på vardagskvällen... då är det enkeltför dig att dra fram massagepistolen och köra en skön massage på 10 minuter utan några som helst problem eller ansträngning. Eller så ger du bara över pistolen och ber honom eller henne att massera sig själv ;)
Hur länge håller batteriet?


Lithium Ion batterier är kända för att hålla lågt slitage och är därför marknadsledande för användning i enheter som kräver lång livslängd, till exempel som i telefoner. Våra massagepistoler Delta, Alpha & Mini håller 4-6 h på en laddning. Det är ett av våra främsta säljargument för att välja just våra massagepistoler. Exakt hur länge massagepistolen kan användas beror självfallet på vilken belastning som enheten utsätts för. Våra enastående batterier från Samsung är testade för 2500 laddningar. Så du känna dig trygg att din massagepistol håller för användning under lång tid framöver.
Hur länge ska jag massera?


Lite utifrån behov. Har du träningsverk eller en stel muskel rekommenderar vi ca 5-10 minuter om dagen. Efter 10 minuter på samma hastighet finns ett autostopp i våra massagepistoler. Effekterna att få igång kroppens blodflöde kommer nämligen inte ge ett bättre resultat bara för att du kör en längre tid på samma ställe. Dock kan det vara skönt att få en behandling som vara kanske 30 minuter eller att du har fler muskler som ömmar... då är det bara klicka igång maskinen igen och köra på ;) Kom ihåg att värma upp muskeln på en lägre hastighet för att sedan successivt öka belastningen. Det gäller alla!

Få svar på dina frågor.

Här nedan har vi samlat de vanligaste frågorna våra användare har. Har du fortfarande inte fått svar på din fråga kontaktar du oss enklast via vår support på messenger eller via vårt kontaktformulär.

Få inspiration.

En massagepistol. Oändligt med möjligheter. 

Ta en titt på vår blogg om hur våra kunder och ambassadörer använder en massagepistol idag.

IMG_20200118_160415_edited.png